FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum KURSY STYLIZACJA PAZNOKCI I WIZAŻ KRAKÓW Strona Główna
->
Forum Ogólne
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Stylizacja paznokci dla profesjonalistów pakiet silver
----------------
Paznokcie naturalne
Zdobienia
Stylizacja paznokci dla profesjonalistów pakiet gold
----------------
Metoda żelowa
Metoda akrylowa
Zdobienia
Stylizacja paznokci dla profesjonalistów pakiet platinium
----------------
Żel - forma
Tipsy żelowe
Tipsy akrylowe
Paznokcie akrylowe
Zdobienia
Stylizacja paznokci kurs zawodowy Grand Titanium
----------------
Metoda żelowa
Metoda akrylowa
Metoda combo
Manicure, pedicure
Paznokcie naturalne
Rekonstrukcja zniszczonych paznokci
Zdobienia wypukłe i przestrzenne
Russian style
Galeria egzaminów - Prezentacja produktów MASTER PROFESSIONAL
----------------
Zdobienia artystyczne
Produkty, narzędzia i sprzęt
Nasz gabinet
Kosmetyka i kosmetologia
----------------
Porady, opinie, wymiana doświadczeń
Kosmetyka praktyczna
----------------
Porady,opinie
Szkolenia
Wizaż - dla wszystkich użytkowników
----------------
Makijaż
Makijaż specjalny
Makijaż - szkolenia
Konkursy MASTER PROFESSIONAL
----------------
Konkursy Master Professional
Szkolenia - dotacje - praca
----------------
Szkolenia, pokazy Master
Praca w Unii Europejskiej
Nowy gabinet
KURSY INSTRUKTORSKIE MASTER
Zdrowie i Uroda - dla wszystkich użytkowników
----------------
Uroda
Zdrowie
Moda
Paznokcie dział ogólny - dla wszystkich użytkowników
----------------
Powitanie
Paznokcie 365 dni w roku
Pytania do profesjonalistów.
Inne
----------------
Forum Ogólne
Hobby
Ogłoszenia
Targi i wydarzenia kosmetyczne
Problemy techniczne
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
katarzyna wideł
Wysłany: Czw 20:00, 04 Gru 2008
Temat postu:
Rewelacja to ciasto , szkoda, że ja w tym roku nie popieke, ale szo tam za rok szprópuje jakos pszeszyje
Gość
Wysłany: Czw 8:38, 04 Gru 2008
Temat postu:
Haha, Dziewczyny, nie spodziewałam się, że "moje" ciasto zrobi taką furorę ;D Zamiast whisky można użyć dowolnego zamiennika, które na butelce ma znaczek "%". Nie biorę jednak odpowiedzialności za efekty
Kasiaczek
Wysłany: Czw 0:08, 04 Gru 2008
Temat postu:
Ojj dziewczyny,myślę że w tym roku to nam wypieki wyjdą że ho ho
moskwa
Wysłany: Śro 21:51, 03 Gru 2008
Temat postu:
Doprawdy w tym roku to się skuszę koniecznie na Najlepsze Na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe,ale mam pytanie-czy zamiast whisky mogę użyć ginu? Czy to nie zepsuje efektu?
bozena
Wysłany: Śro 19:40, 03 Gru 2008
Temat postu:
mozna dac gotowa mase ale ominie pania tylko parzenie maku i krecenie przez maszynke no i cukru sie nie dodaje a reszte trzeba zrobic jak w przepisie
Elena
Wysłany: Śro 18:48, 03 Gru 2008
Temat postu:
bozena napisał:
wedlug zyczenia ciasto z makiem-4 jaja 1 szklanka cukru 4 lyzki oliwy 1 szkl maki przennej 1 lyzeczka proszku do pieczenia bialka ubic z cukrem na sztywna piane dodac zoltka make oliwe proszek wlac do tortownicy piec ok 30 min ,masa- 1 i 1/2 szklanki maku 3 jaja 2 lyzki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru krysztalu 1 kostka margaryny olejek migdalowy mak sparzyc i dwukrotnie przepuscic przez maszynke polaczyc z maka cukrem jajkami i olejkiem , roztopic margaryne i nie zdejmujac z ognia dodawac stopniowo mak gestniejaca goraca masa przelozyc ciasto najlepiej jesli ciasto upieczone jest dzien wczesniej mozna polac polewa czekoladowa . i jeszcze prosciutki przepis na rolade z jablkami 4 jaja 1/2 szklanki cukru krysztalu 3/4 szklanki maki przennej 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia 5 srednich jablek bialka ubic z cukrem dodajac zoltka i make z proszkiem jablka obrac i zetrzec na tarce blaszke wylozyc pergaminem rozlozyc utarte jablka mazna posypac cukrem na jablka wlac przygotowane ciasto piec na zloty kolor po upieczeniu wylozyc na sciereczke zdiac pergamin i zwinac rolade SMACZNEGO
Bożenko a może byc gotowa masa makowa?
Elena
Wysłany: Śro 18:18, 03 Gru 2008
Temat postu:
noiretblanc napisał:
Tak, żeby nie było za poważnie
Najlepsze Na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe
Składniki:
- 1 kostka masła
- 2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 4 jajka
- 1 szklanka suszonych owoców
- 1 szklanka orzechów
- sok cytrynowy
- proszek do pieczenia
- 3-4 szklanki dobrej whisky
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba .... by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Powtórz operację.
Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.
W miedzyszasie zprawdź czy whisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeśli czeba. Wszuć do mniski dwa jajki, obie szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawdż jakoś wiski żepy pootem goście nie mufili sze jest trójonca.
Wszuć do miszki szyśką sul jaką masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszucisz! Fypij sok sytrynnowy.
Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij żwiszki. Sprawdź jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i ić spać.
ten to chyba wypróbuje
munda
Wysłany: Śro 15:08, 03 Gru 2008
Temat postu:
drugi przepis to rafaello na krakersach (tych słonych ale nie smakowych):
3 opakowania krakersów, 3 opakowania kokosu po 100 g, 4 żółtka, 3/4 litry mleka, masło, cukier wanilinowy, po 3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej.
odlewamy szklankę mleka a resztę gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym, w odlanej szklance rozpuszczamy maki i żółtka i robimy najzwyczajniejszy budyń do gorącego wsypujemy 1,5 - 2 opakowania kokosu i mieszamy (kokos zmięknie) rozcieramy mikserem masełko i dodajemy zimny budyń potem wysoka blacha i warstwa krakersów warstwa budyniu i znów krakersy i budyń i krakersy i budyń na koniec posypujemy po wierzchu resztą kokosu - jak wystygnie pycha
i na święta może najlepsze bo smakuje jak piernik - ciasto marchewkowe - jeden ze sposobów na zmuszenie dzieci do jedzenia marchewki ;)
4 jaja, 1 i 1/4 szklanki oleju, 2 szklanki drobno utartej marchewki, 2 szklanki mąki, 2 szklanki cukru, po dwie łyżeczki: proszku do pieczenia, sody i cynamonu, szczypta soli, bakalie: rodzynki i orzechy włoskie posiekane
włączamy mikser i jazda: ubijmy jajka dodajemy cukier jak będzie sztywne to zmniejszamy obroty(ważne bo inaczej będzie dużo sprzątania) i dodajemy mąkę zmieszaną z proszkami i cynamonem i olej (zwykły słonecznikowy) jak jest pulchne ciasto wrzucamy marchewkę tylko żeby sok sie za bardzo nie lał nie może być sucha ale jak jest bardzo dużo soku to można lekko odcisnąć ja to już mieszam łychą dalej, dodajemy bakalie mieszamy starannie i do blaszki wyższej natłuszczonej wlewamy. Piec 180 stopni ok.40 min ale trzeba sprawdzić patyczkiem czy juz jest dobre bo jak marchewka mokrzejsza to dłużej
wyciągamy i polewamy polewą czekoladową:
czubata łyżka kakao, 4 łyżeczki cukru, łyżeczka masła, 2 łyżeczki zimnej wody (wszytko zagotować aż zabulgota, żeby sie cukier rozpuścił) ponieważ lubię czekoladę daje podwójną porcję polewy na swoje ciasto
munda
Wysłany: Śro 15:03, 03 Gru 2008
Temat postu:
ja bardzo lubie piec ale ostatnio z czasem na bakier więc robie tylko torty urodiznow i mieninowe i najprostsze "ciasta" które nie zajmują więcej niz 20 min roboty bardzo szybki i prosty przepis na krmeówke jak niespodziewanie zapowiedzą sie goscie to idealne:
1 litr mleka , 2 budynie waniliowe lub śmietankowe, 1,5 szklanki cukru, 1 szklanka mąki (to nie pomyłka cła szklanka mąki pszennej), kostka masła
gotujemy budyń ze składników - jak w przepisie na torebce tylko dodajemy do proszku budyniowego mąke
jak sie ugotuje to sciagamy z gazu i wrzucamy przesiekane lekko masło - żeby sie szybciej stopiło, mieszamy na gładką mase
wykładamy wyższą blache cherbatnikami wylewamy budyń przykrywamy cherbatnikami i posypujemhy cukrem pudrem jak wystygnie kroimi i jemy ;) jak na takie nic to naprawde nieźle smakuje
bozena
Wysłany: Wto 21:56, 02 Gru 2008
Temat postu:
wedlug zyczenia ciasto z makiem-4 jaja 1 szklanka cukru 4 lyzki oliwy 1 szkl maki przennej 1 lyzeczka proszku do pieczenia bialka ubic z cukrem na sztywna piane dodac zoltka make oliwe proszek wlac do tortownicy piec ok 30 min ,masa- 1 i 1/2 szklanki maku 3 jaja 2 lyzki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru krysztalu 1 kostka margaryny olejek migdalowy mak sparzyc i dwukrotnie przepuscic przez maszynke polaczyc z maka cukrem jajkami i olejkiem , roztopic margaryne i nie zdejmujac z ognia dodawac stopniowo mak gestniejaca goraca masa przelozyc ciasto najlepiej jesli ciasto upieczone jest dzien wczesniej mozna polac polewa czekoladowa . i jeszcze prosciutki przepis na rolade z jablkami 4 jaja 1/2 szklanki cukru krysztalu 3/4 szklanki maki przennej 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia 5 srednich jablek bialka ubic z cukrem dodajac zoltka i make z proszkiem jablka obrac i zetrzec na tarce blaszke wylozyc pergaminem rozlozyc utarte jablka mazna posypac cukrem na jablka wlac przygotowane ciasto piec na zloty kolor po upieczeniu wylozyc na sciereczke zdiac pergamin i zwinac rolade SMACZNEGO
Kasiaczek
Wysłany: Wto 17:08, 02 Gru 2008
Temat postu:
noiretblanc
przez ciebie wszyscy domownicy(łącznie z psami)siedzą i patrzą się na mnie jak ryje ze śmiechu i tarzam się w fotelu
No po prostu...buahahaha!!no nie mogę...
Zaraz wyślę przepis wszystkim swoim kumpelkom
A so,niech tesz popiekom troche
katarzyna wideł
Wysłany: Wto 11:33, 02 Gru 2008
Temat postu:
To ja mogę dorzucić coś z wypieków na święta- rolada , szybka, prosta, słodka i maksymalnie orzechowa
Ciasto: 5 jaj, 12 dkg orzechów zmielonych, 3/4 szkl. cukru, 1 łyżka bułki tartej, 0,5 łyżeczki kakao.
Ubić białka z cukrem, potem dodawać żółtka i resztę składników, wymieszać łyżką, wylać na blachę i piec ok. 20 min.
Masa: 15 dkg orzechów zmielonych, 0,5 szkl mleka, cukier waniliowy, 3/4 szkl. cukru, łyżeczka masła.
Mleko z cukrami zagotować mieszając, dodać orzechy i nie gotować tylko wyłączyć i dodać łyżeczkę masła.
Ciepłą masą smarujemy ciepły placek i zwijamy. ważne żeby to ciasto nie było zbyt wysuszone bo ciężko potem zwinąć, ale nawet jak się pokruszy zawijam w folię i wkładam do wąskiej formy , jak wystygnie można kroić i "jakoś" robi za roladę
Polecam kto lubi słodko i orzechowo!
Elena
Wysłany: Wto 8:50, 02 Gru 2008
Temat postu:
Wow dziewczyny jak wiecie i ja z tym ciastem na bakier.
Plis o wiecej prostych szybkich przepisów
Bozenka
usmiecham sie do Ciebie
fachuro od wypiekow i wszelakich wykwintnych potraw
Gość
Wysłany: Wto 0:37, 02 Gru 2008
Temat postu:
Tak, żeby nie było za poważnie
Najlepsze Na Świecie Świąteczne Ciasto Owocowe
Składniki:
- 1 kostka masła
- 2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 4 jajka
- 1 szklanka suszonych owoców
- 1 szklanka orzechów
- sok cytrynowy
- proszek do pieczenia
- 3-4 szklanki dobrej whisky
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba .... by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe. Powtórz operację.
Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.
W miedzyszasie zprawdź czy whisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeśli czeba. Wszuć do mniski dwa jajki, obie szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawdż jakoś wiski żepy pootem goście nie mufili sze jest trójonca.
Wszuć do miszki szyśką sul jaką masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszucisz! Fypij sok sytrynnowy.
Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij żwiszki. Sprawdź jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i ić spać.
Kasiaczek
Wysłany: Pon 23:21, 01 Gru 2008
Temat postu:
Orzeszzz Bożenko z nieba Ty mi normalnie spadłaś
Bo ja ostatnio uzbroiłam się w nowoczesny fajowy piekarnik i chciałabym się na nim trochę powyżywać
A jakiś przepis fajowy na ciasto z makiem posiadasz?bo ja makożerca jestem
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Theme
xand
created by
spleen
&
Programosy
.
Regulamin